Oίδημα ωχράς κηλίδας

Το οίδημα της ωχράς κηλίδας είναι η φλεγμονή και η συσσώρευση υγρού στην ωχρά κηλίδα, το μέρος του ματιού που ευθύνεται για την κεντρική όραση (αυτό που χρησιμοποιούμε για να διαβάζουμε και να αναγνωρίσουμε πρόσωπα) και συμβαίνει όταν υπάρχει αιμορραγία των αιμοφόρων αγγείων του αμφιβληστροειδή. Η πιο συχνή αιτία για το οίδημα της ωχράς κηλίδας συνδέεται με την διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια ωστόσο υπάρχουν πολλές άλλες αμφιβληστροειδικές παθολογίες που μπορεί να προκαλούν το οίδημα της ωχράς κηλίδας.

ΚΥΡΙΕΣ ΑΙΤΙΕΣ

Ο κύριος λόγος για την εμφάνιση του οιδήματος της ωχράς κηλίδας σχετίζεται με το διαβήτη. Αυτή η ασθένεια κάνει τα αιμοφόρα αγγεία του αμφιβληστροειδή να χάνουν υγρά μικρή ποσότητας αίματος και ενίοτε και λιποειδή στοιχεία οδηγώντας σε φλεγμονή της ωχράς κηλίδας.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Το οίδημα της ωχράς είναι συνήθως ανώδυνο και μπορεί να έχει λίγα συμπτώματα στην αρχή, κυρίως θολή όραση αλλά είναι πολύ σημαντικό να θεραπευτεί στην σωστή ώρα για να αποφευχθούν μη αναστρέψιμες εκφυλιστικές αλλαγές.

ΠΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ

Υπάρχουν πολλές πιθανές θεραπείες, όπως τα κολλύρια, ενδουαλοειδικές και περιοφθαλμικές ενέσεις, laser με φωτοπηξία , laser με Micropulse ή χειρουργική επέμβαση με οπίσθια υαλοειδεκτομή, η οποία θα εφαρμόζεται ανάλογα με τη σοβαρότητα της κάθε περίπτωσης.

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ

Στην αποστολή να προσφέρουμε στους ασθενείς τις καλύτερες και πιο καινοτόμες θεραπείες, το Retina Care Diathlasis έχει την τεχνολογία για να ανιχνεύσει και να παρακολουθήσει την εξέλιξη ώστε να ανταποκριθεί στη θεραπεία σε περιπτώσεις διαβητικού οιδήματος ωχράς κηλίδας.